Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Upozornění na zboží


Vaše jméno*
Váš email*
Email adresáta*
Váš vzkaz


Novák Jaroslav, Batlička Otakar, Baum B., Čeřen P., Foglar Jaroslav, Horn Jiří, Kopta Josef, Marcha Jaroslav, Musil Alois, Petřík V., Severin L.

Ohnivé znamení
133 dobrodružných příběhů ze starých časopisů z 30. až 40. let 20. století
Typkniha
Vydavatelnakladatelství Blok, Brno
Rok1990
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografAdámek Rudolf, Konečný Bohumil, Černý, Disney Walt, Fiala, Fischer Jan, Hudeček František, Hulík, Kocourek Václav, Novák M., Prüll Emanuel, Štembera Otakar, Tiki, Vejrych Rudolf, Živný Vincenc, Soukup Ivan
AnotaceVybral, uspořádal a k vydání připravil Jaroslav Novák. Grafická úprava Ivan Soukup (*1942, český grafik, designer). === AUTOR: JAROSLAV NOVÁK (*1914-1984) byl český akademický malíř, pořadatel výborů z prózy a pohádek pro děti. - OTAKAR BATLIČKA (*1895-1942) byl český radioamatér, světoběžník, spisovatel a bojovník proti nacismu. Procestoval velkou část světa a jeho putování se stalo podkladem pro jeho dobrodružné povídky pro mládež. Jednak v nich ztvárnil své vlastní zážitky, jednak do nich přepsal vyprávění lidí, se kterými se setkal. Po okupaci a vzniku Protektorátu Čechy a Morava se stal členem Obrany národa, pro niž jako zdatný radiotelegrafista obstarával spojení s Londýnem. Dostal se do koncentračního tábora Mauthausen, kde byl údajně při pokusu o útěk zabit. === POPIS DÍLA: Kniha obsahuje barevné ilustrace na předsádkách, 23 černobílých a 41 barevných ilustrací, 80 barevných celostránkových komiksů (Rychlé šípy, Kačer Donald) a další příběhy Sedmihlásek a jeho rod (Josef Kopta), Skalosmrt (Jaroslav Marcha), Dobrá zpráva (Frank Wenig), od autora Otakara Batličky (Otrávený šíp, Jistá výhra, Černý Budha, Velké kouzlo, Potápěč Oliver Ward, Chytrý Farguson, Dobrý typ, Na konci světa, Plamenné moře, Nuget, Noční let, Lesní muž, Podivná událost, Bílé pero, Souboj, V kraji věčného ticha, Vykuk, El Justicio, Bílá cesta, Kapitán Necita, Letoun číslo 4, Úsměvný Dick, Perpetuum mobile, Tábor ztracených, Vzpomínka otroka, Ohnivé znamení, Zlatá srna, Proroctví staré Metuny, Kóta 50, Žerty a žertíky, Nahluchlý Sandy, Na útěku, Ďáblovo lože, Válečná píseň, Muž pevných zásad, Překvapení, Opičí král, Mluvící bůh, Pácha předchází pád, V poslední chvíli), Africká noc (L. Severin), Mořský pirát (P. Čeřen), Vrata smrti (Jiří Horn), Zelená zmije (P. Čeřen), Divoch (B. Baum), V boji o zlato severu (V. Petřík), od autora Aloise Musila (Na koni, Dachílak, Z tebe vyroste hrdina, Hrdinná Hasna).
Vazba původní lamino, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno modrým a červeným písmem: Ohnivé znamení
Přebalne
Počet stran184
První vydáníano
Podpisne
Stavvelmi dobrý, pravý horní roh na deskách vazby odřený
Velikost4° Kvart
Hmotnost710 gramů
ISBN / ISSN80-7029-027-7
Objednávkový kódK1998
KategorieDěti a mládež -> Beletrie (nad 10 let)
Dobrodružná literatura -> Dobrodružné, od r. 1948
Dobrodružná literatura -> Foglar Jaroslav
Dobrodružná literatura -> Komiks
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

desky vazby

titulní list

ediční poznámka

ukázka ilustrace - autor Jan Fischer

obsah str. 1

obsah str. 2




Košík