Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Tajné síly přírody a člověka

Weinfurter Karel

Tajné síly přírody a člověka
Typkniha
VydavatelB. Stýblo, Praha
Rok1948
Jazykčeský
EdicePsyche - knihovna duchovní filosofie pro všechny - 2. svazek
Ilustrátor,grafik,typografLukavský Jaroslav
AnotaceNáklad 3000 výtisků. II. vydání (I. vydání roku 1925). === AUTOR: Karel Weinfurter (*1867-1942) byl překladatel, spisovatel a zakladatel novodobé české křesťanské mystiky. Jako badatel v oblasti okultismu dosáhl světového renomé především svým dílem Ohnivý keř čili odhalená cesta mystická (1923). Vedl spolek praktické mystiky Psyché, vydával mystice a okultismu věnovanou revue Psyche a byl členem společnosti českých hermetiků Universalia. Spolu s Gustavem Meyrinkem byl mezi prvními, kdo v Čechách začali koncem 19. století prakticky provozovat jógu. Napsal necelou stovku knih a kolem tří set jich přeložil. === ILUSTRÁTOR: Jaroslav Lukavský (*1924-1984) byl český ilustrátor, grafik, malíř, realizoval návrhy československých bankovek. === POPIS DÍLA: Kniha obsahuje barevnou obálku, černobílou ilustraci na frontispisu a 6 celostránkových černobílých ilustrací od Jaroslava Lukavského, hlavní kapitoly Úvod, Jasnozření, Telepatie, Psychometrie, Věstění, Spiritismus, Strašidelné domy, Posedlost, Magické léčení, čarodějnictví, Vlkodlaci a upíři, Mesmerismus a hypnotismus, Magie, Astrologie, Nová myšlenka, Alchymie, Mystika, Okultní společnosti, řády a bratrství.
Vazba původní poloplátěná, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno zlatým písmem: K. Weinfurter: TAJNÉ SÍLY PŘÍRODY A ČLOVĚKA
Přebalne
Počet stran436
První vydáníne
Podpisne
Stavvýborný, nepoužíváno, chybí přebal
Velikost8° Oktáv
Hmotnost620 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK3370
KategorieEsoterika, tajemství a záhady -> Mystika
Přírodní vědy -> Ostatní
Společenské vědy -> Filozofie
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

přebal

popis

předmluva k I. vydání - str. 1

předmluva k I. vydání - str. 2

ukázka ilustrace - autor Jaroslav Lukavský

obsah

Košík