Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Antibiotický paradox

Levy Stuart B.

Antibiotický paradox
Jak se nesprávným používáním antibiotik ruší jejich léčebná moc - anglická populárně-naučná publikace
Typkniha
Vydavatelnakladatelství Academia, Praha
Rok2007
Jazykčeský
EdiceGalileo - 8. svazek
Ilustrátor,grafik,typografRůt Pavel
AnotaceZ anglického originálu The Antiobiotic Paradox: How the Misuse of Antibiotics Destroys Their Curative Powers, vydaného v nakladatelství Perseus Publishing, 2002, přeložil Jiří Schindler. Přebal navrhl Pavel Růt (*1967, český malíř, grafik, ilustrátor). === AUTOR: Stuart B. Levy (*1938) je americký profesor, lékař, vysokoškolský učitel a publicista, autor publikací z oboru molekulární biologie, lékařské genetiky, farmakologie, infektologie (např. Molecular biology, pathogenicity, and ecology of bacterial plasmids (1981), Antibiotic resistance genes (ecology, transfer, and expression, 1986), Gene transfer in the environment (1989), The antibiotic paradox (how miracle drugs are destroying the miracle, 1992), Frontiers in antimicrobial resistance (2005)). === POPIS DÍLA: Profesor Stuart B. Levy přístupným, poutavým a vědecky přesným způsobem líčí úspěchy, stinné stránky a prohry léčby antibiotiky. Objasňuje způsoby účinku antibiotik a reakci populace bakterií na jejich užívání, vysvětluje, jak bakterie získávají schopnost jim odolávat a jak se rezistence k antibiotikům šíří po světě. Velký podíl na vzniku, šíření a nárůstu rezistence má člověk: lékaři často antibiotiky mrhají, pacienti je užívají podle vlastního uvážení, chovatelé dobytka a ryb je přidávají do krmiva. Informace na úrovni odborné a populární, které přináší právě tato kniha, pak mohou být nástrojem zmírnění hrozby této rezistence. - Kniha obsahuje 61 černobílých ilustrativních obrázků s popisem a 3 tabulky, kapitoly Éru antibioitik zahájila tragedie, Nemoc a léčba: Svět bakterií a antibiotik, Důvěra v léky a samoléčba: Začátky zneužívání antibiotik, Antibiotická rezistence: Adaptace a evoluce mikrobů, Antbiotický mýtus, Antibiotika, zvířata a soubor genů rezistence, Další ekologické úvahy: Používání antibiotik v zemědělství, rybářství, u zvířat v domácnosti a u méně důležitých druhů, Výhledy: Nové kroky proti hrozícím kalamitám, Jedinec a antibiotická rezistence, Antibiotické bláznění, Rezistence k antbiotikům: Společenská záležitost místního, celostátního a mezinárodního významu, Doslov: Antrax, bioterorismus a hromadění antibiotik: důsledky kromě strachu, Odkazy na citovanou literaturu, Literatura, Rejstřík.
Vazba původní tvrdá s papírovým potahem, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno červeným písmem: Galileo Stuart B. Levy Antibiotický paradox, záložkou vevázaná červená tkanice
Přebalano
Počet stran312
První vydáníano
Podpisne
Stavnová
Velikost8° Oktáv
Hmotnost510 gramů
ISBN / ISSN978-80-200-1485-6
Objednávkový kódK1649
KategorieDěti a mládež -> Naučné (nad 10 let)
Přírodní vědy -> Chemie
Přírodní vědy -> Lékařství
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

přebal

popis

obsah

ukázka předmluvy

ukázka textu a obrázku

ukázka textu a obrázku

Košík