Pinka Karel, Rubáš Bohuslav, Sváček JanJednotné zásady obsluhy česká příručka o veřejném stravování a obsluze |  | Typ | kniha | Vydavatel | Merkur, Praha | Rok | 1986 | Jazyk | český | Edice | neuvedeno | Ilustrátor,grafik,typograf | Voves Jiří, Rotterová Romana | Anotace | II. přepracované a doplněné vydání (I. vydání roku 1979). Náklad 5000 výtisků. Lektorovali Dr. Miroslav Vodička a Ing. Jaromír Beránek. Návrh obálky Jiří Voves. Autoři fotografií Karel Pinka, Bohuslav Rubáš, Jan Sváček. Grafická úprava Romana Rotterová. === POPIS DÍLA: Kniha obsahuje 16 barevných a 16 černobílých fotografií na křídovém papíře, hlavní kapitoly Úvod, Základní úkoly ve službách restauračního stravování (Gastronomie a její pravidla, Provozní doba, Základní požadavky na pracovníky obsluhy), Souhrn všeobecných pravidel pro práci v odbytových střediscích (Pracoviště a jeho příprava, Všeobecné zásady obhospodařování a používání inventáře, Jídelní a nápojový lístek, Popisníky jídelních a nápojových lístků, Technika obsluhy, Nabídka, Systém komunikace, Bufetová forma, Table d´hote, Zúčtování s hostem, Rezervace míst u stolu, Gastronomické akce, Květinová výzdoba), Jednotnéé zásady obsluhy (Výběrová a I. skupina, II. skupina, III. skupina, IV. skupina, Samoobslužná střediska, Specializovaná střediska, Terasy - zahrádky), Společenské akce, Obsluha skupin organizovaného cestovního ruchu, Podávání snídaní, Přílohová část (Vzory k sestavování pracovních náplní, Informační kód - piktogramy v odbytu), Závěr. | Vazba | původní brožovaná, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno černým písmem: JEDNOTNÉ ZÁSADY OBSLUHY | Přebal | ne | Počet stran | 200 | První vydání | ne | Podpis | ne | Stav | výborný | Velikost | 8° Oktáv | Hmotnost | 260 gramů | ISBN / ISSN | neuvedeno | Objednávkový kód | K3106 | Kategorie | Společenské vědy -> Ekonomie a management Učebnice SŠ -> Odborné – kuchař
|
|
|