Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Upozornění na zboží


Vaše jméno*
Váš email*
Email adresáta*
Váš vzkaz


Kadlec Jan, Mestek Jaroslav

Ekonomika a organizace společného stravování
pro II. a III. ročník středních odborných učilišť - učební obor kuchař / číšník
Typkniha
VydavatelMerkur, Praha
Rok1984
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografKovářová Květa, Kovář Otakar
AnotaceRecenzoval Prof. Dr. Jiří Kašpar CSc. Návrh obálky Květa Kovářová. Grafická úprava Otakar Kovář. === AUTOŘI: Ing. Jan Kadlec je autor publikací o ekonomice a organizaci společného stravování. - Ing. Jaroslav Metek (zemřel 2008) byl vysokoškolský pedagog v oboru didaktiky ekonomických oborů a autor učebnic (např. Metodika vyučování podnikové ekonomice(1972), Ekonomika pro 1. ročník středních ekonomických škol, studijní obor všeobecná ekonomika, zaměření zahraniční obchod (1980), Základy ekonomiky výrobního podniku (1992)). === POPIS DÍLA: Kniha obsahuje 25 tabulek a několik matematických vztahů, hlavní kapitoly Základní pojmy (Potřeby, Prostředky uspokojování potřeb, Hospodaření, hospodářský proces, Výroba hmotných statků, Socialistická rozšířená reprodukce, Národní hospodářství a jeho členění), Společné stravování a cestovních ruch v ČSSR, Podniky společného stravování a cestovního ruchu (Základní poznatky o socialistickém podniku, Specifické zvlášnosti podniku společného stravování a cestovního ruchu), Provozovny společného stravování (organizační struktura závodu, Řízení provozu, Hospodářské písemnosti související s provozem, Hmotná stránka provozu, Pracovníci, Ekonomická stránka provozu, Hlavní zásady pro vedení evidence, Hospodaření provozovny a jejích složek), Základní ekonomické otázky závodního stravování (Charakteristika a úkoly, Organizace a řízení závodního stravování, Základní ekonomické otázky závodního stravování, Kontrola závodního stravování, Rozvoj závodního stravování), Vztahy podniků společného stravování k národnímu hospodářství (Hospodářská politika státu, Nástroje centrálního řízení podniku), Hospodářská spolupráce socialistických států (Mezinárodní hospodářská spolupráce a její nutnost, Rada vzájemné hospodářské pomoci, Spolupráce v oblasti veřejného stravování a cestovního ruchu).
Vazba původní lamino, ilustrovaná
Přebalne
Počet stran192
První vydáníano
Podpisne
Stavvelmi dobrý
Velikost8° Oktáv
Hmotnost410 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK1445
KategorieSpolečenské vědy -> Ekonomie a management
Učebnice SŠ -> Odborné – kuchař
Upozornit známého na zboží
100 Kč
Vložit do košíku
Dotaz na zboží

desky vazby

úvod

obsah str. 1, 2

obsah str. 3, 4

obsah str. 5




Košík