Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Ježaté houby - lošáky a korálovce

Dvořák Daniel, Hrouda Petr

Ježaté houby - lošáky a korálovce
česká studie popisuje 33 druhů a zmiňuje 13 druhů
Typkniha
VydavatelMasarykova univerzita, Brno
Rok2005
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografRychlá Petra, Hrouda Petr, Dvořák Daniel, Lazárek Petr, Janda Václav
AnotaceAutoři fotografií: Daniel Dvořák, Petr Lazárek, Václav Janda. Autoři ilustrací: Petra Rychlá, Petr Hrouda. === POPIS DÍLA: Práce nabízí souhrn dosavadních poznatků obou autorů o studovaných skupinách. Předkládá základní informace o 33 druzích vyskytujících se v České republice, doplněné o zmínky o 13 dalších, které jsou známé z okolních zemí a jejich případný nález na našem území rozhodně není vyloučen. Popisy jednotlivých druhů jsou vzápětí doplněny přehledem podobných druhů s uvedením znaků, které by měly napomoci jejich bezpečnému odlišení. Připojeny jsou informace o výskytu a jeho historických změnách, fenologii (není uváděna u lošáků, které jsou v podstatě všechny houbami pozdního léta a podzimu), ekologii (doprovodné dřeviny u mykorhizních lošáků, dřevní substrát u lignikolních korálovců) a rozšíření v České republice (u druhů z čeledi Bankeraceae doplněné zmínkou o Slovensku, u ostaních skupin materiál ze Slovenska autoři nezpracovávali a vyvozovat závěry bez důkladné revize materiálu by u některých druhů mohlo být značně troufalé). Určovací klíče u jednotlivých čeledí a rodů jsou na závěr doplněny souhrnným klíčem pro celou heterogenní skupinu pozemních kloboukatých lošáků.
Vazba původní brožura sešitá drátěnou sponkou, ilustrovaná, brožura a 20 tabulí s 9 barevnými fotografiemi a 72 barevnými ilustracemi na křídovém papíře vložených do desek s klopou
Přebalano
Počet stran76
První vydáníne
Podpisne
Stavnová
Velikost8° Oktáv
Hmotnost205 gramů
ISBN / ISSN80-210-3801-2
Objednávkový kódK2459
KategoriePříroda a chovatelství -> Houby
Přírodní vědy -> Ostatní
Upozornit známého na zboží
rezervované
Dotaz na zboží

desky

brožura a tabule

úvod

ukázka textu

obsah

ukázka fotografie ostnateček křehký a korálovec ježatý

Košík