Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Vlastivědný sborník Vysočiny

Macháček Milan, Růžička Ivan, Hlaváč Václav, Toman Aleš, Tauber Ortwin

Vlastivědný sborník Vysočiny
oddíl věd přírodních - svazek IX. (1989)
Typkniha
VydavatelMuzeum Vysočiny, Jihlava
Rok1989
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografRygl Miroslav
AnotaceNáklad 600 kusů. === POPIS DÍLA: Kniha obsahuje články chemismus a zvětrávání rulových hornin v centrální části Českomoravské vrchoviny. Čeřínek - fyzickogeografická studie I, Canon-Plottovy mykologické lokality, Rozšíření vybraných ohrožených druhů cévnatých rostlin v západní části CHKO Žďárské vrchy, Rostlinstvo údolí Olšanského potoka, Výsledky záchranného výzkumu ohrožené květeny mizejících rašelinišť a rašelinných luk na Jihlavsku, Abundance aktivity střevlíkovitých (Carabidae) v návaznosti na primární trofické úrovně v rozdílných lesních geobiocenózách Žďarských vrchů, Introdukce ryb v pramenné oblasti Žďarských vrchů, Úspěšnost hnízdění potápky roháče, Vliv chladného března 1987 na přílet tažných ptáků do okolí Polné, Ostropórka lužní na Vysočině, Housenice červená (Cordyceps militaris) L. na Jihlavsku, Příspěvek k druhovému poznání zoobentosu Bílého potoka, Vodní máloštětinatci (Oligochaeta) povodí říčky Jihlávky na území města Jihlavy, Rozšíření užovky hladké (Coronella austriaca austriaca Laur.) a užovky podplamaté (Natrix tesselata tesselata Laur.) na území Hornosvratecké vrchoviny, Hnízdění slavíka obecného (Luscinia megarhynchos Brehm) na Českomoravské vrchovině, Hnízdění čápa černého, Hnízdění hýla rudého (Carpodacus erythrinus, Pallas 1770) a čečetky zimní (Carduelis flammea, Linnaeus 1758) ve Žďárkých vrších, První hnízdění sýce rousného ve Žďárských vrších, Mapování výskytu vydry říční (Lutra lutra) ve střední části Českomoravské vrchoviny, Faunistická pozorování, Bedřich Slavík (*1924-1987), Bibliografie Bedřicha Slavíka.
Vazba původní brožovaná blokovaně, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno bílým písmem: VLASTIVĚDNÝ SBOTNÍK VYSOČINY IX. 1989
Přebalne
Počet stran244
První vydáníano
Podpisne
Stavvýborný
Velikost8° Oktáv
Hmotnost300 gramů
ISBN / ISSN6505-8228
Objednávkový kódK2141
KategorieMístopis -> Morava a Slezsko
Periodika -> Noviny a časopisy
Přírodní vědy -> Entomologie
Přírodní vědy -> Životní prostředí, příroda
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

obálka

obsah str. 1

obsah str. 2

obsah str. 3

Košík