Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Upozornění na zboží


Vaše jméno*
Váš email*
Email adresáta*
Váš vzkaz


Frank Augustin, Kumpf Felix, Haněk Václav, Kopec Rudolf, Pospíšil Miroslav, Smička Miroslav

Strojírenská technologie 4 - výrobní pomůcky
učebnice pro 4. ročník středních průmyslových škol strojnických a ostatním zájemcům z praxe
Typkniha
VydavatelStátní nakladatelství technické literatury, Praha
Rok1978
Jazykčeský
EdiceŘada strojírenské literatury
Ilustrátor,grafik,typografJacák Vladislav
AnotaceLektorovali: Ing. Karel Dvořák, Ing. Miroslav Hluchý, Ing. Eduard Jelínek. Vazbu navrhl Vladislav Jacák (*1927, český grafik). Grafická úprava Vladislav Lacina. === AUTOŘI: Ing. AUGUSTIN FRANK je autorem publikací z oboru strojírenství (např. Výrobní konstrukce (1963)). - Ing. FELIX KUMPF je autorem publikací pro strojnické školy (např. Výrobní cvičení (část 1 a 2, 1959), Výrobní konstrukce (učební text pro 4. ročník průmyslových škol strojnických, 1960), Výrobní linky (1961), Svařovací přípravek pro odporové svařování bradavkové (1961), Soustružnický přípravek pro upínání hydroplastickou hmotou (1961), Přípravky (1961), Montážní přípravek k nalisování čepu do setrvačníku (1961), Konstrukce vaček pro automat A 20 (1962), Bubnový zásobník s polohovacím zařízením (1962), Prípravky a meradlá (1965). - Ing. RUDOLF KOPEC je autorem publikací z oboru strojírenství, strojírenské technologie (např. Fosfatisace a ochrana proti korosi (1951), Úprava povrchu broušením a leštěním (1952), Technologie povrchových úprav (1954), Přehled galvanotechniky (1955), Tepelné úpravy povrchu kovů (1959), Diafonová komunikace (1977)). === POPIS DÍLA: Učebnice obsahuje přehled a popis hlavních druhů výrobních pomůcek a výrobních technologií, kde se tyto pomůcky používají. Jsou to přípravky pro hlavní druhy obrábění a jednoduché i složité nástroje pro jednotlivé lisovací techniky. V knize jsou podány hlavní druhy měřidel, měřících přístrojů a měřících metod, je v ní vysvětleno moderní uspořádání strojů a zařízení pro seriovou a hromadnou výrobu, pojednává i o technologi povrchových úprav a o montážních pracích ve strojírenství. Závěr učebnice je věnován návrhu výrobního střediska s potřebnými výpočty a schématy. Je určena pro výuku strojírenské technologie ve 4. roč. SPŠ strojnických. - Kniha obsahuje na přední předsádce černobílé ilustrace, 227 černobílých obrázků v textu, 24 tabulek, hlavní kapitoly Úvod, Přípravky, Účel a rozdělení přípravků, Návrh a konstrukce přípravků, Prvky pro ustavení obrobku, Vodící části přípravků, Tělesa přípravků, Upínací zařízení přípravků, Univerzální upénací přípravky, Stavebnicové a skupinové přípravky, Hlavní druhy přípravků, Provozní využití přípravků, Lisovací nástroje, Střižné nástroje, Ohýbací nástroje, Tažné nástroje, Protlačovací nástroje, Provozní směrnice a skladování lisovacích nástrojů, Stroje pro tváření za studena, Bezpečnost práce v lisovnách, Nástroje pro zápustkové kování, Nástroje pro lisování plastů, Nástroje pro tlakové lití, Měřidla, Obráběcí stroje pro automatizaci výroby, Doprava a manipulace ve výrobním procesu, Technologie povrchových úprav, Montážní práce ve strojírenství, Návrh výrobního střediska, Použitá a doporučená literatura.
Vazba původní lamino, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno černým písmem: A. FRANK A KOL. VÝROBNÍ POMŮCKY STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE 4
Přebalne
Počet stran354
První vydáníano
Podpisne
Stavvýborný, nepoužíváno
Velikost8° Oktáv
Hmotnost610 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK3296
KategorieTechnika a řemesla -> Strojírenství a strojnictví
Učebnice SŠ -> Odborné – strojnictví
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

desky vazby

obsah str. 1

obsah str. 2, 3

obsah str. 4, 5

ukázka textu a obrázků




Košík