Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Upozornění na zboží


Vaše jméno*
Váš email*
Email adresáta*
Váš vzkaz


Cheng Liang, Shapiro Judith

Bouřit se je správné
anglické svědectví o Čínské revoluci v letech 1965 až 1976
Typkniha
Vydavatelnakladatelství Lidové noviny, Praha
Rok1994
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografŠtefan Pavel
AnotaceKniha vyšla v letech 1983 až 1994 cca 30krát a to v 5 jazycích (čínsky, finsky, anglicky, persky (Irán), česky). Z anglického originálu Son of the Revolution (Vintage Books Edition, 1984) přeložil a předmluvu napsal Martin Hála. Obálku navrhl a graficky upravil Pavel Štefan (*1953, český typograf, ilustrátor, malíř). === AUTOŘI: CHENG LIANG (*1954) je čínským novinářem a redaktorem dvojjazyčného čínsko-anglického exilového časopisu Chinese Intellectual (Č-š-fen-c), který vychází v New Yorku. Narodil se roku 1954 v Chu-nanu, rodné provincii předsedy Mao Ce-tunga. - JUDITH SHAPIRO (*1953, Chu-li Hsia) je americká spisovatelka a manželka Lianga, pedagožka v Číně a autorka publikací s čínskou tematikou. === POPIS DÍLA: Kulturní revoluce v Číně. Svědectví o rozvratu a násilí, zoufalství i naději očima jejího vykonavatele i její oběti. Liang Cheng ve svých vzpomínkách zachycuje události dvou desetiletí od konce padesátých let do roku 1980, kdy se oženil s američankou Judy Shapiro a odjel do Spojených států. Soustřeďuje se především na Kulturní revoluci, hektickou kampaň plnou náhlých zvratů, v níž se stává střídavě obětí, němým svědkem a nadšeným účastníkem bouřlivých událostí. Z pohledu očitého svědka líčí průběh kampaně i svůj počáteční zápal, postupné zklamání a skepsi až do svého odjezdu z Číny. - Kniha obsahuje 21 černobílých fotografií a reprodukci obrazů, dřevořezu, plakátů i s jednotlivými popisy (např. Liang Cheng se svými soudruhy z Chunanského deníku, Předseda Mao sepisuje ta-c´-paa Palte na štaby (olej), Propagandistický oddíl Rudých gardistů v akci), 3 mapy (Čína s provinciemi, město Čhang-ša, část Číny s provincií Ťiang-si a Chu-nan s vyznačenou Trasou dlouhého pochodu).
Vazba původní brožovaná, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno černým písmem: LIANG CHENG JUDITH SHAPIRO BOUŘIT SE JE SPRÁVNÉ, obálka potažená laminovou folií
Přebalne
Počet stran288
První vydáníano
Podpisne
Stavvelmi dobrý
Velikost8° Oktáv
Hmotnost260 gramů
ISBN / ISSN80-7106-091-7
Objednávkový kódK1811
KategorieBeletrie -> Próza světová
Historie -> Literatura faktu
Historie -> Propaganda komunistická
Vojenská literatura -> Vojenská beletrie
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

obálka

ukázka předmluvy

obsah

ukázka obrazu

ukázka fotografií

popis




Košík