Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Upozornění na zboží


Vaše jméno*
Váš email*
Email adresáta*
Váš vzkaz


Exner Otto

Struktura a fyzikální vlastnosti organických sloučenin
česká monografie
Typkniha
VydavatelStátní nakladatelství technické literatury, Praha
Rok1985
Jazykčeský
EdiceRedakce chemické literatury
Ilustrátor,grafik,typografJacák Vladislav, Endlová Eva
AnotaceNáklad 1700 výtisků. Lektorovali Doc Dr. Ing. Karel Bláha CSc. a Doc. Ing. Vojeslav Štěrba CSc. Vazbu a přebal navrhl Vladislav Jacák (*1927, český grafik). Grafickou úpravu navrhla technická redaktorka Eva Endlová. === AUTOR: Prof. Dr. Ing. Otto Exner DrSc. (*1924-2008) byl český chemik, zakladatel fyzikální organické chemie, autorem prací z oboru (např. Struktura a reaktivita (texty pro kurs fyzikální chemie organická, 1970), Dipole moments in organic chemistry (1975), Studium mechanismů organických sloučenin (1980), Kvantitativní vztahy mezi chemickou strukturou a biologickou aktivitou v příkladech (1981), Korelační vztahy v organické chemii (1981), QSAR v příkladech (1983), Correlation Analysis of Chemical Data (1988), Struktura organických sloučenin (1989), Organické produkty ve výrobě a v životním prostředí (1990)). === POPIS DÍLA: Fyzikální vlastnosti organických molekul jsou seřazeny do jednotného systému a probírány z hlediska struktury. Hlavní důraz je položen na vlastnosti molekul, druhotným hlediskem je určování struktury pomocí fyzikálních metod. Teoretické základy jsou vždy uvedeny jen v rozsahu nutném pro porozumění pozorovaným jevům. Struktura molekul je popsána moderním způsobem s ohledem na použití počítačů a snahou sjednotit hlediska organické a fyzikální chemie. Určeno posluchačům vysokých škol, aspirantům v oboru organické a fyzikální chemie, pracovníkům vysokých škol a výzkumných ústavů. - Kniha obsahuje 48 černobílých obrázků (např. grafy, chemické vzorce, spektra) a 21 tabulek, hlavní kapitoly Strukturní teorie, Klasifikace fyzikálních vlastností, Vlastnosti podmíněné polohou atomových jader, Vlastnosti podmíněné dislokací atomových jader, Vlastnosti podmíněné polohou elektronů, Vlastnosti podmíněné změnami elektronové hustoty, Vlastnosti kapalné fáze, Vlastnosti krystalické fáze, Chemické vlastnosti, Strategie určování struktury, Literatura, Rejstřík.
Vazba původní plátěná, na hřbetu a deskách vazby napsáno černým písmem: O. EXNER STRUKTURA A FYZIKÁLNÍ VLASTNOSTI ORGANICKÝCH SLOUČENIN
Přebalano
Počet stran280
První vydáníano
Podpisne
Stavvelmi dobrý
Velikost8° Oktáv
Hmotnost410 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK1700
KategoriePřírodní vědy -> Chemie
Učebnice VŠ -> Chemie
Učebnice VŠ -> Technologie
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

přebal

popis str. 1

popis str. 2

obsah str. 1

obsah str. 2, 3

ukázka předmluvy




Košík