Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Dotaz na zboží


Vaše jméno*
Váš email*
Váš dotaz*


Potužník Václav

Jednou stopou mezi slony
cesta na československých motocyklech (moped Stadion, Jawa pionýr, skútr Manet) po Evropě, Africe a Indii
Typkniha
Vydavatelnakladatelství Olympia, Praha
Rok1969
Jazykčeský
EdiceMaráton
Ilustrátor,grafik,typografKalcovský Antonín
AnotaceObálku a vazbu navrhl Antonín Kalcovský (*1929, český grafik). === AUTOR: MUDr. Václav Potužník (*1928) je lékař a cestovatel, autor cestopisné literatury (např. Deset HP pro Afriku (Jawou od Casablancy po Asuán, 1972), Safari pod rovníkem (7000 km savanou a pralesem, 1974), Nullarbor, země nikoho (Z australského a malajsijského deníku motoristy, 1978)). === POPIS DÍLA: Kniha o cestování tří lidí (Václav Potužník, Ivan Jedlička, Jiří Brabenec) na československých motocyklech (moped Stadion, padesátikubíkový motocykl Jawa pionýr a malý skútr Manet se značně velkým dvoukolovým vlečným vozíkem) po Evropě, Africe a Indii. - Kniha obsahuje 30 černobílých obrázků na křídové papíře a černobílou mapu Indie s vyznačenou cestou, hlavní kapitoly Sinajskou pistou (Vítr z Říma a z Capri, Ptáte se proč?, Na křižovatku dvou světadílů, Najezděte v noci, Ve stopách velbloudích karavan, Pod Mont Sinaj a na něm, Poušť píše scénáře i pro dramata), Jednou stopu po indických džunglích (Brána Indie, Indické tělo a indická duše, Kámen a evangelium soucitu, Tigrid nebo Gódovári?, Mauglí z Harísalu, Žhavé dakšinské kilometry, Bhopálská recepce, Pod indickou střechou, Ke stupňům banáraských ghátů, Přímý kurs Dárdžíling, Střecha světa není rovná, Nepálský rytíř a jeho meč, Životní historie jednoho světoběžníka, Lhasa nebyla daleko, Pán himalájské džungle nepříjímá, Země nebo světadíl, Madrás patří Indií, Bohové a oceán, člověk a kámen, Čarovné proutky pohoří Palni, Chcete divočinu, máte ji mít, Dobrodružství a jeho bratr strach, V zahradě Indie, Známé a neznámé ne jedenácté rovnoběžce).
Vazba původní poloplátěná, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno černým písmem: VÁCLAV POTUŽNÍK JEDNOU STOPOU MEZI SLONY, záložkou knihy vevázaná bílá tkanice
Přebalne
Počet stran248
První vydáníano
Podpisne
Stavvelmi dobrý
Velikost8° Oktáv malý podélně
Hmotnost300 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK3575
KategorieCestování -> Cestopisy
Doprava -> Auto-moto
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

desky vazby

ukázka úvodu

ukázka obrázků

ukázka obrázků

obsah




Košík