Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Dotaz na zboží


Vaše jméno*
Váš email*
Váš dotaz*


Kirchhoff Jochen

Jinosvět
prostor, čas a vlastní já ve změněných stavech vědomí (příspěvek k vnitřní kosmologii) - německá studie
Typkniha
Vydavatelnakladatelství Dybbuk, Praha
Rok2008
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografd´Nan Jan
AnotaceZ německého originálu Anderswelt, vydaného nakladatelstvím Drachen Verlag GmbH v Klein Jasedow roku 2002, přeložil Eduard Světlík. Jazyková redakce Markéta Hofmeisterová. Korektura Marcela Benešová. Grafická úprava Jan d´Nan. === AUTOR: Jochen Kirchhoff (*1944) je německý filozof a spisovatel. Po studiu práv, filosofie a germanistiky se zabýval přírodními vědami, v devadesátých letech 20. století přednášel na Humboldtově univerzitě v Berlíně. Je mj. autorem biografií: Giordiano Bruno (1980), Friedrich Wilhelm Joseph Von Schelling (1982), Nikolaus Kopernikus (1985) a velkého počtu knih týkajících se zejména výzkumu vědomí a spirituality: Nietzche, Hitler und die Deutschen: Die Perversion des neuen zeitalters vom unerlösten Schatten des Dritten Reiches (1990), Was die Erde will (1998), Die Erlösung der Natur: Impulse für ein kosmisches Menschenbild zugleich eine Grundlegung der spirituellen Ökologie (2004) nebo Räume, Dimensionen, Weltmodelle (2007). === POPIS DÍLA: Kniha Jinosvět německého filosofa Jochena Kirchhoffa čtenáře zavádí na sugestivní meditační a myšlenkovou cestu do hlubin jeho vlastní psychiky. Kirchhoff odkrývá oblasti vědomí, které jsou považovány za nevyslovitelné, a zkoumá různé stavy rozšířeného vědomí, jež většina lidí v nějaké formě zažila. Tyto stavy, které s velkou pozorovací ostrostí a mimořádnou jasností řeči představuje jako důležitou, ne zcela prozkoumanou součást lidského bytí, pak podrobuje zkoušce skrze vlastní zkušenost a nabyté vědomosti. Daří se mu tak zpřístupnit jinosvět jako skutečnost, v níž působí jiný prostor, jiný čas, jiné já. Kniha je výtečným podnětem pro všechny, kteří tuší, že za běžným lidským bytím leží zřejmě další, odlišná skutečnost. Taktéž může být užitečnou pomůckou pro ty, kteří prošli nějakou formou transpersonální zkušenosti, ale chybí jim slova a vědomosti, aby ji mohli zasadit do širšího kontextu. Jinosvět je kniha pro vnitřní kosmologii prostoru, času a našeho já — může sloužit jako mnohodimenzionální atlas naší vnitřní domoviny. - Kniha obsahuje černobílou ilustraci na frontispisu a kapitoly Jak by se tato kniha dala číst, Díl I (Výzva jinosvěta, Jak jiný jinosvět?, kolik ducha unese jinosvět?, Metody překročení prahu), Díl II (O prostoru bohů, Čas lidí, čas bohů, Druhé já ve vyšším prostoru, Hvězdné dálky, hvězdná blízkost, Provázanost vesmíru a já), Závěr, Poznámky (175 bibliografických odkazů), Literatura.
Vazba původní tvrdá s papírovým potahem, na hřbetu vazby napsáno bílým písmem: Jochen Kirchhoff JINOSVĚT (Prostor čas a vlastní já ve změněných stavech vědomí)
Přebalano
Počet stran328
První vydáníano
Podpisne
Stavnová
Velikost8° Oktáv
Hmotnost490 gramů
ISBN / ISSN978-80-86862-69-9
Objednávkový kódK1614
KategoriePřírodní vědy -> Astronomie a kosmologie
Společenské vědy -> Filozofie
Společenské vědy -> Psychologie
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

přebal

popis

o autorovi

ukázka závěru

obsah str. 1

obsah str. 2, 3




Košík