Typ | kniha | Vydavatel | Academia, nakladatelství Československé akademie věd, Praha | Rok | 1986 | Jazyk | český | Edice | neuvedeno | Ilustrátor,grafik,typograf | Hrach Pavel | Anotace | Náklad 800 výtisků. Publikace byla zpracována pod vedením RNDr. Anny Kockové-Kratochvílové DrSc. Vědecký redaktor člen korespondent ČSAV Vladimír Krumphanzl. Recenzent Doc. Ing. Erich Minárik DrSc. Slovenskou část jazykově upravil Július Molitoris. Přebal s použitím snímku Dr. H. Webera a vazbu a navrhl Pavel Hrach (*1947, český grafický designér, typograf). === AUTOŘI: Prof. Ing. Gabriela Basařová DrSc., Prof. RNDr. Olga Bendová DrSc., Ing. Karel Beran CSc., Doc RNDr. Ing. Vladimír Betina CSc., MUDr. Milena Betinová CSc., RNDr. Petr Biely CSc., Ing. Vladimír Farkaš CSc., Doc. MUDr. Marie Havelková CSc., Ing. Zdeněk Holan, Ing. Miroslav Kahler, MUDr. Marie Kopecká CSc., RNDr. Arnošt Kotyk DrSc., RNDr. Vlasta Kováčová CSc., RNDr. Jitka Lieblová, RNDr. Ing. Oskar Markovič CSc., Doc. Ing. Erich Minárik DrSc., Prof. MUDr. Oldřich Nečas DrSc., RNDr. Jan Řičica CSc., Ing. Miroslav Sobotka CSc., Doc. MUDr. Augustin Svoboda CSc., RNDr. Eva Streiblová DrSc., RNDr. Jozef Šandula CSc., Doc. Ing. Ludmila Šilhánková CSc., RNDr. Július Šubík CSc., Doc. MUDr. Alena Tomšíková CSc., RNDr. Dagmar Vraná CSc. === POPIS DÍLA: Kniha obsahuje 96 černobílých obrázků a část textu je ve slovenském jazyku, na konci publikace Věcný rejstřík a Přehledy literatury. - Kniha je souborem moderních metod používaných pro studium kultur kvasinek zvláště a jednobuněčných eukaryotních mikroorganismů obecně. Do sborníku byly zařazeny metody od nejjednodušších postupů až po nejsložitější úkony, které dovolují studovat fyziologii a biochemií kvasničné buňky na úrovni molekulární biologie a genetiky, tedy umožňují poznat kvasničnou buňku a populaci kvasinek - producenta mnohých významných produktů fermentařního průmyslu - tak dokonale, aby bylo možno kulturu cílevědomě ovládat ve směru tvorby produktu. Metodické návody pro zkoumání, morfologická, fyziologická, biochemická, biofyzikální, genetická a imunologická jsou podrobně rozpracovány a doplněny názornými ilustracemi a tabulkami. Kniha poslouží hlavně vědeckým pracovníkům základního i aplikovaného výzkumu. Je však dobře použitelná i pro pracovníky kvasného a farmaceutického průmyslu, pro pracovníky v zemědělství, zdravotnictví a veterinární medicíně. Publikace se uplatní i při vyuce na středních a vysokých školách a v technické kontrole všech odvětví, které pracují s kvasinkami. Pracovní postupy jsou popsány tak zevrubně, že mohou být snadno použity i středně technickými kádry. | Vazba | původní plátěná, ilustrovaná | Přebal | ano | Počet stran | 376 | První vydání | ano | Podpis | ne | Stav | výborný | Velikost | 8° Oktáv | Hmotnost | 760 gramů | ISBN / ISSN | neuvedeno | Objednávkový kód | K1246 | Kategorie | Přírodní vědy -> Biologie Přírodní vědy -> Chemie Přírodní vědy -> Zemědělství Učebnice VŠ -> Lékařství veterinární
|
|