Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Důkazy katynské

Hájek František

Důkazy katynské
předneseno zkráceně ve schůzi Spolku českých lékařů v Praze dne 9. července 1945 - česká publikace o válečných zločinech
Typkniha
VydavatelSpolek českých lékařů, Praha
Rok1946
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografneuvedeno
AnotaceV pubikaci je vloženo 3 články z novin Svobodné slovo z roku 1952 (Další svědectví o katynském případu, Katyn očima pravdy (František Kožík), Svědectví československého vědce vyvrací americké provokační lži (prohlašení univ. prof. dr Fr. Hájka o t. zv. katynském případě)). === POPIS DÍLA: Profesor Hájek byl v roce 1943 nacisty vyslán jako člen mezinárodní komise do Katyně, aby se podílel na vyšetřování Katyňského masakru. Komise bezpečně stanovila příčinu smrti obětí a především dobu úmrtí, která jednoznačně poukázala na vinu sovětských orgánů. Hájek byl na přelomu května a června 1945 krátce zadržen sovětskou tajnou službou, po propuštění publikoval brožuru, ve které údaje získané při pitvách relativizuje, úmrtí obětí posouvá do pozdějšího období a bezpochyby dovozuje vinu nacistů. - Kniha obsahuje 2 mapy a 27 celostránkových černobílých fotografii s popisem na křídovém papíře.
Vazba původní brožovaná blokovaně, ilustrovaná
Přebalne
Počet stran52
První vydáníne
Podpisne
Stavvýborný
Velikost8° Oktáv
Hmotnost105 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK3142
KategoriePřírodní vědy -> Lékařství
Vojenská literatura -> II. světová válka
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

obálka

ukázka článku Další svědectví o katynském případu

ukázka mapy - vesnice Gnězdovo a nalezištěm hromadných hrobů

ukázka mapy - plánek cest v Katynském lese

ukázka fotografie - pitva mrtvol polských důstojníků

Košík