Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Polyesterová vlákna, jejich vlastnosti a textilní zpracování

Pajgrt Oldřich, Reichstädter Bohumil

Polyesterová vlákna, jejich vlastnosti a textilní zpracování
česká příručka pro odborné čtenáře veškerého textilního průmyslu, konfekce i odbytu, studující středních i vysokých škol textilního směru
Typkniha
VydavatelStátní nakladatelství technické literatury, Praha
Rok1973
Jazykčeský
EdiceŘada textilní literatury
Ilustrátor,grafik,typografHouska Miroslav, Lacina Vladislav
AnotaceNáklad 2200 vytisků. Lektorovali: RNDr. Vladimír Hladík CSc., Richard Nejezchleb CSc. Vazbu a přebal navrhl Miroslav Houska. Grafická úprava a technická redakce Vladislav Lacina. === POPIS DÍLA: Kniha je univerzální příručkou o vlastnostech a textilním zpracování polyesterových vláken. Od struktury a mechanicko-fyzikálních vlastností polyesterových i kopolymerových vláken a jejich technologických i specifických užitných hodnot přes tvarování a chemické a fyzikální úpravy postupuje ke zvlášnostem zpracování v přádelnách, tkalcovnách, pletárnách i v konfekci, k čištění a údržbě výrobků, k využití technologického odpadu a regenorovaných surovin i celkovému zhodnocení předností a nedostatku této univerzální textilní suroviny a její perspektivitě. Vedle využití pro oděvní a bytové účely je věnována velká pozornost významnému uplatnění pro technické a průmyslové textilie. Není opomenuto ani použití v netkaných textiliích. Vedle zpracování čisté suroviny se sleduje převažující uplatnění ve směsích se všemi přírodními i chemickými vlákny, zvláštní požadavky na technologii i strojní vybavení, otázky klimatu a ovšem též problémy ochrany zdraví, hygieny a prvořadé otázky produktivity práce a ekonomie. - Kniha obsahuje 242 černobílých obrázků (z toho 3 obrázky na dvou přílohách pod páskou) a 84 tabulek, hlavní kapitolyÚvod, Rozdělení PES vláken a jejich vlastnosti, Výroba přízí s obsahem PES vláken, Směšovaní vláken a projektování textilií, Výroba, vlastnosti a použití tvarovaných PES hedvábí a přízí, Výroba PES šicích nití, Příprava přízí z PES vláken pro tkaní, Zpracování přízí s obsahem PES vláken v tkalcovnách Zpracování PES vláken v pletárnách, Barvení PES vláken, Zušlechťování textilií s obsahem PES vláken, Zpracování a využití sráživých polyesterových vláken, Konfekční zpracování textilií s obsahem PES vlíken, Vlastnosti textilií a jejich ošetřování, Využití PES vláken pro technické účely, Polyesterová vlákna ve výrobě netkaných textilií, Negativní vlastnosti PES vláken, polotovarů a textilií, Zušlechťování a využití textilních odpadů s obsahem polyesterových vláken, Perspektivy dalšího rozvoje PES vláken, Rejstřík.
Vazba původní plátěná, na hřbetu vazby napsáno černým písmem: Polyesterová vlákna JEJICH VLASTNOSTI A TEXTILNÍ ZPRACOVÁNÍ O. PAJGRT B. REICHSTÄDTER A KOL.
Přebalne
Počet stran532
První vydáníano
Podpisne
Stavvýborný, nepoužíváno, chybí přebal
Velikost8° Oktáv
Hmotnost780 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK3027
KategoriePřírodní vědy -> Chemie
Technika a řemesla -> Textilnictví a oděvnictví
Učebnice SŠ -> Odborné – textil
Učebnice VŠ -> Technologie
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

desky vazby

obsah str. 1

obsah str. 2, 3

obsah str. 4 a úvod str. 1

úvod str. 2

ukázka textu a obrázků

Košík