Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Modifikovaná polyesterová vlákna

Militký Jiří, Vaníček Jiří, Kryštůfek Jiří, Hartych Václav

Modifikovaná polyesterová vlákna
česká příručka pro textilní techniky, tkalce, pracovníkům textilních laboratoří, studujícím střední i vysoké školy textilního směru
Typkniha
VydavatelStátní nakladatelství technické literatury, Praha
Rok1984
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografJacák Vladislav, Endlová Eva
AnotaceNáklad 1200 vytisků. Lektorovali: Ing. Bohumil Reichstädter CSc., Ing. Eduard Šittler CSc. Obálku navrhl Vladislav Jacák. Grafická úprava a technická redakce Eva Endlová. === POPIS DÍLA: Publikace seznamuje nejširší textilní veřejnost s progresivními typy modifikovaných polyesterových vláken a podává ucelený soubor využitelných poznatků v této oblasti. Seznamuje čtenáře se strukturou a vlastnostmi těchto vláken a jejich zpracovatelnosti v textilní výrobě, pojednává o jejich barvení a potiskování a některých dalších zušlechťovacích operacích. Je určena textilním technikům, přadlákům, tkalcům, i zušlechťovačům, pracovníkům textilních laboratoří a zkušeben, vláknařům, výzkumníkům a studujícím středních i vysokých škol textilního průmyslu. - Kniha obsahuje 38 černobílých obrázků a 21 tabulek, 10 černobílých fotografií makrosnímku vláken zvenšených až 2400 krát, hlavní kapitoly Úvod, Modifikovaná polyesterová vlákna (Historický přehled vývoje polyesterových vláken, Způsoby modifikace polyesterových vláken, Jiné typy vláknotvorných polyesterů, Druhy modifikovaných polyesterových vláken), Struktura vláken (Chemické složení kopolyesterových vláken, Molekulární struktura, Nadmolekulární struktura), Vlastnosti vláken (Vliv modifikace na vlastnosti vláken, Odolnost vláken vůči degradaci, Termické vlastnosti, Mechanické vlastnosti, Vybrané užitné vlastnosti), Zpracování v textilní výrobě (Výroba přízí, Výroba tkanin a pletenin, Oblast použití, konstrukce a užitné vlastnosti textilií obsahujících modifikovaná polyesterová vlákna, Netkané textilie s obsahem kopolyesterů), Barvení modifikovaných polyesterových vláken (Mechanismus difúze barviv do polyesterových vláken, Vlákna barvitelná za varu bez přenašeče, Aniontově modifikovaná vlákna, Barvení sráživých vláken), Zušlechťování (Předúprava před barvením, Fixace, Postřihování a opalování, Praní, krabování, lisování, dekatování), Doslov, Literatura (321 odkazů), Příloha fotografií.
Vazba původní brožovaná, ilustrovaná, laminovaná obálka
Přebalne
Počet stran152
První vydáníano
Podpisne
Stavvýborný, nepoužíváno
Velikost8° Oktáv
Hmotnost215 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK2851
KategoriePřírodní vědy -> Chemie
Technika a řemesla -> Textilnictví a oděvnictví
Učebnice SŠ -> Odborné – textil
Učebnice VŠ -> Technologie
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

obálka

obsah str. 1

obsah str. 2 a úvod str. 1

úvod str. 2 a ukázka textu

ukázka fotografií

Košík