Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Bydlení 1971-1980

Kvasnička Ilja, Kvasničková Rajisa, Kittrichová Emanuela

Bydlení 1971-1980
1. část, 2. část, 3. část - vývoj bytového interiéru z hlediska společenské potřeby, produkce bytového zařízení a skladby sortimentu nábytku
Typkniha
VydavatelÚstav bytové a oděvní kultury, Praha
Rok1969
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografneuvedeno
AnotacePro Ústav bytové a oděvní kultury vydalo nakldatelství Merkur. Oponentní posudky všech tří dílů této publikace provedli: Prof. ing. arch. J. E. Koula DrSc., Ak. arch. Zdena Červenková, VÚVA - Praha, Ing. arch. Lubor Marek, STÚ - Praha, Karel Rychtář, technický ředitel NP-OŘ - Brno. === POPIS DÍLA: 1. část - VÝVOJ ČESKOSLOVENSKÉHO BYTOVÉHO INTERIÉRU A BYDLENÍ MEZI DVĚMA SVĚTOVÝMI VÁLKAMI (rok 1970, 194 stran, 89 černobýlých obrázků, kapitoly Situace před 1. světovou, Základy nové tvorby 1918-1924, Prohloubení nových myšlenek 1924-1928, krize bydlení a pokusy o její řešení v první polovině 30. let, Široké rozpětí forem bydlení ve 30. letech, Nábytek a interiér první poloviny 30. let, Teorie a praxe vývoje bydlení a interiéru koncem a začátkem 40. let, Literatura), 2. část - PROVOZ V BYTĚ (rok 1969, 244 stran, 32 černobýlých obrázků, kapitoly Pojem provozu, Různé druhy provozu, Metody provozního zkoumání, vyvinuté v v průmyslu a možnosti jejich aplikace při studiu bytového provozu, Stručný nástin historie bytového provozu, Specifika bytového provozu v psychologicko-filosofických souvislostech, Provoz v bytě jako celku, Provozně prostorové nároky jednotlivých nábytkových kusů a funkčních skupin nábytku a zařízení, Závěrečná poznámky, Odkazy na literaturu), 3. část - PERSPEKTIVY VÝVOJE ZAŘIZOVÁNÍ BYTOVÝCH INTERIÉRŮ A SKLADBY SORTIMENTU NÁBYTKU (rok 1970, 204 stran, 36 černobýlých obrázků, kapitoly Tvorba bytového prostředí a zařizovacích předmětů z hlediska lidských potřeb a nároků na bydlení, Druhy nábytku a způsoby zařizování bytu, Současný stav sortimentu nábytku a jeho rozbor, Směry vývoje zařizování bytů a nové sortimentní skladby, Seznam literatury).
Vazba původní brožovaná blokovaně, všechny 3 svazky vložené v deskách potažených plátnem
Přebalne
Počet stran642
První vydáníano
Podpisne
Stavvýborný
Velikost8° Oktáv velký
Hmotnost1600 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK2359
KategorieTechnika a řemesla -> Řemesla
Umění -> Architektura
Umění -> Umění ostatní
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

desky pro 1 až 3. část

otevřené desky pro 1 až 3. část

obálky 1 až 3. části

ukázka úvodu

ukázka obrázků

ukázka obrázků

Košík