Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Vlastivědný sborník Vysočiny

Franc Aristid, Růžička Ivan, Tauber Ortwin, Vampola Petr

Vlastivědný sborník Vysočiny
oddíl věd přírodních - svazek X. (1991)
Typkniha
VydavatelMuzeum Vysočiny, Jihlava
Rok1991
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografRygl Miroslav
AnotaceNáklad 400 kusů. Foto na obálce Petr Vampola. === POPIS DÍLA: Kniha obsahuje články Chorošovité houby (Polyporales s.l.) státních přírodních rezervací jihlavského okresu, Nález semen ze středověké Jihlavy se zvláštním zřetelem k peckám, Výsledky floristické inventarizace dvou chráněných rašelinných lokalit v Jihlavských a Žďarských vrších, Rozšíření vybraných ohrožených druhů cévnatých rostlin v CHKO Žďárské vrchy II, Zajímavé nálezy brouků (Coleoptera) z lesní obory v Náměšti nad Oslavou, Ichtyofauna vodárenské nádrže Staviště a její vývoj, Stáří a potrava pstruha obecného (Salmo trutta) a pstruha duhového (Salmo gairdneri) v Mlýnském potoce v CHKO Žďárské vrchy, Čáp bílý (Ciconia ciconia L.) v severovýchodní oblasti Českomoravské vysočiny v letech 1979-1984, Rozšíření ochranářských důležitých druhů syvců v Jihomoravském kraji (I. část), Čeřínek - fyzickogeografická studie II, Dřevomorka domácí (Serpula lacrimans) parazitem?, Nové nálezy suchopýru štíhlého - Eriophorum gracile (KOCH) na Jihlavsku, Žížala podhorská (Eisenia submontana) žije v Železných horách, Rozšíření střevlíka měděného na území Hornosvratecké vrchoviny a Hornosázavské pahorkatiny, Vyhnízdění čížka lesního (Carduelis spinus) u Polné, Opožděné hnídění jiřičky obecné (Delichon urbica), Zajímavé pozorování kolihy velké (Numenius arquata) na Českomoravské vrchovině, Vyhnízdění kormorána velkého (Phalacrocorax cabro) na Českomoravské vrchovině.
Vazba původní brožovaná blokovaně, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno bílým písmem: VLASTIVĚDNÝ SBOTNÍK VYSOČINY X./1991
Přebalne
Počet stran274
První vydáníano
Podpisne
Stavvýborný
Velikost8° Oktáv
Hmotnost420 gramů
ISBN / ISSN6505-8228
Objednávkový kódK2142
KategorieMístopis -> Morava a Slezsko
Periodika -> Noviny a časopisy
Přírodní vědy -> Entomologie
Přírodní vědy -> Životní prostředí, příroda
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

obálka

obsah str. 1

obsah str. 2

obsah str. 3

Košík