Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Ztracený svět

Augusta Jan

Ztracený svět
česká populárně naučná četba doplňující paleontologické učivo učebnic botaniky, zoologie a biologie člověka na všeobecně vzdělávacích školách
Typkniha
VydavatelStátní pedagogické nakladatelství, Praha
Rok1972
Jazykčeský
EdiceKnižnice všeobecného vzdělání mládeže
Ilustrátor,grafik,typografBurian Zdeněk, Tůmová Marie
AnotaceDotisk IV. vydání (I. vydání roku 1948). Ilustrace a vazba Zdeněk Burian (*1905-1981, český malíř, ilustrátor, kreslíř). Výtvarná redaktorka Marie Tůmová (*1910, česká malířka, pedagožka, uměleckoprůmyslové výtvarnictví). === POPIS DÍLA: Sedm příběhů z pradějin Země je dílem našeho předního badatele, nositele Řádu práce a vyznamenání Za zásluhy o výstavbu. Každá povídka zavádí čtenáře do jiného prostředí s odlišnou květenou a zvířenou. Kniha je doplněna hodnověrnými ilustracemi pradávných tvorů, autorovým doslovem o vývoji života v jednotlivých etapách Země, tabulkou geologických ér a period a přehledem kulturního vývoje lidstva ve starší době kamenné. - Kniha obsahuje 48 černobílých a 7 celostránkových barevných ilustrací od Zdeňka Buriana, kapitoly Üvod, Ztracený svět, Poslední cesta, Dračí zátoka, Přeceněné síly, Jezero děsu, Prohraný život, Tajemný idol, Doslov, Přehledná tabulka geologických ér a period, Tabulka kulturního vývoje lidstav starší éry kamenné, Rejstřík.
Vazba původní lamino, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno černým písmem: J. AUGUSTA ZTRACENÝ SVĚT
Přebalne
Počet stran186
První vydáníne
Podpisne
Stavvýborný
Velikost8° Oktáv velký
Hmotnost470 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK2074
KategorieDěti a mládež -> Naučné (nad 10 let)
Dobrodružná literatura -> Burian ilustrace a obálky
Přírodní vědy -> Paleontologie
Učebnice ZŠ -> Přírodopis
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

desky vazby

ukázka ilustrace - autor Zdeněk Burian

ukázka ilustrace - autor Zdeněk Burian

ukázka doslovu

obsah

Košík