Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Objevujte s námi textil

Cikánová Karla

Objevujte s námi textil
česká učební pomůcka
Typkniha
VydavatelAventinum, Praha
Rok1996
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografCikánová Karla, Kafka Ivan, Pohribný Jan, Vojtěchovský Miroslav, Singerová Daruše
AnotaceLektorovali PaedDr. Helena Hazuková CSc. a Doc. akad. malíř Miluše Mikušová. V knize byly použity výtvarné práce dětí ze ZŠ v Londýnské ulici v Praze. Instruktivní kresby a fotografie Karla Cikánová. Fotografie v minigaleriích Karla Cikánová, Ivan Kafka (*1952, český typograf, fotograf, sochař), Jan Pohribný (*1961, český pedagog, fotograf, typograf), Miroslav Vojtěchovský (*1947, český pedagog, fotograf, především fotografování skla, pokračovatelem díla Jiřího Broka). Graficky upravila Daruše Singerová. === AUTORKA. Mgr. Karla Cikánová (*1941) je odborná asistentka na katedře výtvarné výchovy, publikace z oboru výtvarné výchovy (např. Kreslete si s námi (1992), Malujte si s námi (1993), Objevujte s námi tvar (1995), Objevujte s námi textil (1996), Výtvarná výchova a její teorie v českých zemích ve světových kontextech (1998), Tužkou, štětcem nebo myší (1998)). === POPIS DÍLA: Naše publikace vám chce nabídnout méně tradiční objevná setkání s textilním materiálem, který děti důvěrně znají, je pro ně snadno dostupný, lehce tvarovatelný, měkký a poddajný, neuvěřitelně variabilní. - Kniha obsahuje barevné fotografie na předsádkách, barevnou ilustraci na frontispisu, 255 barevných fotografií od Karly Cikánové, Ivana Kafky, Jana Pohribného, Miroslava Vojtěchovského kapitoly Úvod, Spředené textilní vlákno, Textil v ploše, Textil a prostorový tvar, Fantastické převleky, Textilní hračky.
Vazba původní lamino, ilustrovaná, původní lamino, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno černým písmem: Karla Cikánová Objevujte s námi textil
Přebalne
Počet stran128
První vydáníano
Podpisne
Stavvýborný, nepoužíváno
Velikost4° Kvart
Hmotnost680 gramů
ISBN / ISSN80-85277-85-9
Objednávkový kódK1984
KategorieDěti a mládež -> Naučné (nad 10 let)
Učebnice ZŠ -> Výtvarná – hudební výchova
Umění -> Umění ostatní
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

desky vazby

obsah

ukázka textu a fotografií

ukázka textu a fotografií

ukázka textu a fotografií

Košík