Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Mým marodům

Hnízdil Jan

Mým marodům
jak vyrobit pacienta - 76 českých humorných fejetonů
Typkniha
Vydavatelnakladatelství Lidové noviny, Praha
Rok2011
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografDidunyk Tomáš
AnotacePřebal navrhl a knihu graficky upravil Tomáš Didunyk (český grafik, typograf, ilustrátor). Obrázek na přebalu isifa/getty images. === AUTOR: MUDr. Jan Hnízdil (*1958) je internista, rehabilitační, sportovní lékař a autorem knih (např. Léčebné rehabilitační postupy Ludmily Mojžíšové (1996), Cvičení při boletestech zad (1996), Jak účinně čelit bolestem zad (2000), Doping, aneb, Zákulisí vrcholového sportu (2000), Bolesti zad jako životní realita (jejich příčiny, diagnostika, terapie a prevence (2000), Akupunktura (mýty a realita, 2002), Vadné držení těla dětí (2005), Spinning (technika jízdy, trénink, výběr hudby), Trénink na rotopedu (2006), Artróza v psychosomatickém přístupu (artróza kyčelního kloubu, 2007), Jak léčit nemoc šílené medicíny, aneb, Hippokratova noční můra (2008), Mým marodům (2010)). Studoval medicínu na Karlově univerzitě. Pracoval nejprve ve sportovním středisku Dukla Praha, později jako odborný asistent na katedře tělovýchovného lékařství Fakulty tělovýchovy a sportu UK. Byl členem odborného vědeckovýzkumného a terapeutického týmu pro idiopatickou dětskou skoliózu a funkční ženskou sterilitu. V letech 1994 až 2004 byl MUDr. Jan Hnízdil vedoucím lékařem rehabilitačního oddělení Fakultní polikliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a externím pedagogem III. lékařské fakulty UK pro problematiku dopingu a sportovní zátěže. V současné době pracuje v Centru komplexní péče v Dobřichovicích u Prahy a na Psychosomatické klinice v Praze. Věnuje se problematice psychosomatické rehabilitace a léčby bolesti. === POPIS DÍLA: Knižní výběr z článků a úvah MUDr. Jana Hnízdila lze vřele doporučit všem, kteří si považují zdraví vlastního i zdraví společnosti a jsou ochotni pro ně něco udělat. Mohou si být jisti, že je četba nejen poučí, nýbrž i povzbudí a pobaví. Jan Hnízdil má totiž dar psát přístupně a srozumitelně a navíc i s vtipem, elegancí a humorem, ať už je řeč o záludnostech úzce odborných, nebo o věcech obecnějšího dosahu, o lékařství, o sportu či o politice. A jak se sluší na vyznavače psychosomatiky a celostního pohledu na člověka, nikdy nezapomíná uvádět zcela konkrétní příklady a pronikat do všech zákoutí životních příběhů. - Kniha obsahuje 76 českých humorných fejetonů rozdělených do hlavních kapitol Návštěvy v ordinaci, Prášky a prachy, Do vlastního hnízda, Na jedné lodi, Nemoci moci, Kabinet kuriozit. Na začátku knihy je Autorův prolog a na konci Mým marodům.
Vazba původní tvrdá s papírovým potahem, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno bílým písmem: Jan Hnízdil Mým marodům, přebal potažený laminem
Přebalano
Počet stran232
První vydáníano
Podpisne
Stavnová
Velikost8° Oktáv
Hmotnost330 gramů
ISBN / ISSN978-80-7422-067-8
Objednávkový kódK1965
KategorieBeletrie -> Humor, satira
Beletrie -> Próza česká a slovenská
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

přebal

popis

o autorovi a jeho portrét

obsah str. 1, 2

obsah str. 3

Košík