Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Zlato, stříbro, bronz

Hořec Jaromír, Hanousek Ivan

Zlato, stříbro, bronz
české vyprávění o 25 československých sportovcích
Typkniha
Vydavatelnakladatelství Olympia, Praha
Rok1969
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografJacák Vladislav, Morávek František
AnotaceUspořádali Jaromír Hořec. Napsali František Kožík, Vratislav Blažek, Karel Štorkán, Mirko Paráček, Jan Poper, Miroslav Hladký, Čestmír Vašák, Ota Pavel, Karel Bureš, Jaroslav Veis, Ivan Hanousek, Oldřich Kryštofek, Vladimír Škutina, Milada a Jiří Novákovi, Přemysl Jílek, Vladimír Thiele, Karel Ulík, Vítězslav Houška, Otakar Brůna, Ivo Štuka, Vítězslav Kocourek, Roman Cílek, Karel Mikyska, A. C. Nor, Jiří Holub. Předmluvu a pořadatelskou poznámku napsal Jaromír Hořec. Faktografii zpracoval Alois Sokol. Přebal a vazbu navrhl Vladislav Jacák (*1927, český grafik). Graficky upravil František Morávek (český typograf a fotograf). === AUTOŘI: PhDr. Jaromír Halbhuber CSc. (*1921-2009, pseudonymy Jaromír Hořec, Zdeněk Hrubý, Jiří Hynek, Jan Čech) byl odborný asistent katedry publicistiky, novinář a publicista, prozaik, básník, též autor básní pro děti, textař. Stal se jedním ze zakladatelů Mladé fronty v roce 1945 a do roku 1950 byl jejím šéfredaktorem a zároveň ředitelem nakladatelství. V období 1965–1969 působil na Karlově Univerzitě. Z politických důvodů ji však musel po roce 1968 opustit. V roce 1979 založil samizdatovou edici Česká expedice, dva roky poté skončil na půl roku ve vazbě za podvracení republiky a za šíření ineditní literatury. Příležitostně psal texty k jazzové a taneční hudbě. - Ivan Hanousek (*1942) je novinář a prozaik, autor reportáží. === POPIS DÍLA: Dvacet pět příběhů sportovní kariéry nejpopulárnějších a nejznámějších československých sportovců všech dob (Emil Zátopek, Věra Čáslavská, František Plánička, Eva a Pavel Romanovi, Ludvík Daněk, Josef Masopust, Gustav Frištenský, Jan Veselý, Karel Koželuh, Jan Brzák - Felix, Bohumil Váňa, Eva Bosáková, František Štastný, Alois Hudec, Vlastimil Bubník, Dana Zátopková, Karol Divín, Káďa - Pešek, Július Torma, František Novák, František Nekolný, Hans Zdrařila, Josef Odložil, Eliška Junková, František Tikal). Knihu napsali známí spisovatelé a novináři, kteří poznali sportovní život i jehozákulisí. Poutavým způsobem popisují těžce vydřená vítězství, okamžiky štěstí i osobní tragédie sportovců. - Kniha obsahuje 25 celostránkových černobílých fotografií každého sportovce.
Vazba původní plátěná, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno modrým písmem: ZLATO STŘÍBRO BRONZ, na deskách vazby stejný text jako na přebalu, záložkou vevázaná bílá tkanice
Přebalano
Počet stran276
První vydáníano
Podpisne
Stavvelmi dobrý
Velikost8° Oktáv velký
Hmotnost650 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK1944
KategorieBeletrie -> Životopisy, biografie, memoáry
Sport -> Olympijské hry
Sport -> Ostatní
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

přebal

popis str. 1

popis str. 2

ukázka předmluvy

ukázka fotografie - jezdec František Šťastný

obsah

Košík