Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Trénoval jsem mistry

Ježek Václav, Macho Milan

Trénoval jsem mistry
české vzpomínky fotbalového trenéra Ježka
Typkniha
Vydavatelnakladatelství Olympia, Praha
Rok1988
Jazykčeský
EdiceOlymp
Ilustrátor,grafik,typografBlažej Bohuslav, Pekárek Jiří, Drhlík Jan, Ježek Václav, Koliš Jiří, Rajecký František, Richter Dalibor, Skála Jaroslav, Tereba Stanislav, Tóth Alexander, Kalcovský Antonín
AnotacePřebal, vazbu a grafickou úpravu navrhl Bohuslav Blažej (*1932-1989, český pedagog, grafik, typograf). Na přebalu použito fotografie Jiřího Pekárka (*1949, český fotograf, specializuje se na sportovní fotografie a reportáže). Fotografie: Jan Drhlík, archív Václava Ježka, Jiří Koliš, Jiří Pekárek, František Rajecký, Dalibor Richter, Jaroslav Skála, Stanislav Tereba, Alexander Tóth. === AUTOŘI: VÁCLAV JEŽEK (*1923-1995) byl český fotbalista, trenér a autor publikací (např. Poznatky z rozboru hry na 10. mistrovství světa v kopané - NSR 1974 (1975), Trénoval jsem mistry (1988), Václav Ježek - s míčem v erbu (ze vzpomínek Václava Ježka napsal Miroslav Ježek, 1999)). - MILAN MACHO (*1947) je sportovní redaktor, novinář, autor publikací o sportu (např. Zlatý míč (portréty evropských fotbalistů, 1986), Trénoval jsem mistry (1988), Fotbal (vášeň 20. století, historie fotbalu ve faktech, názorech a obrazech, 1996), Zlatá kniha fotbalu (historie a současnost nejoblíbenější hry na světě, 2006), Nejlepší brankáři světa (historie a současnost zahraničních i domácích fotbalových gólmanů, 2008), Fotbaloví géniové (nejslavnější fotbalisté světové a domácí historie i současnosti, 2011)). === POPIS DÍLA: Kniha obsahuje černobílé fotografie na předsádkách, 16 celostránkových černobílých fotografií, 60 černobílých fotografií na křídovém papíře, kapitoly Prolog, O největší životní vášni, Sen o první lize, O domově, Blízko velkého fotbalu, O talentovaných hráčích a jejich objevování, První mistrovský vavřín, O přátelství a nepřátelství, o popularitě, Bělehradská záhada, O dopingu, ale i o dopingu, Druhý titul a havarijní situace, O hráčově i trenérově psychice, o stresových situacích, Tulipány jako poselství, O tom že je třeba fotbalu vrátit fotbalovost, U národního mužstva, O umění prohrávat, Od Wembley do Kyjeva, O novinářích, Bělehradská euforie, O motivaci, taktice a tak trochu lsti, Na mistrovství světa ani podruhé, O jiných trenérech, Ne slova, ale činy!, O lidech, kteří tahají za nitky, Třetí titul, první double, O tom jak má hráč žít fotbalem, Nejprodávanější mužstvo, O fotbale včera, dnes a zítra, Zase na Letné, zase u reprezentace, O sobě, Epilog, Dokumentační část (Přehled mezistátních utkání reprezentačního mužstva ČSSR pod vedením Václava Ježka, Přehled mezistátních utkání reprezentačního mužstva ČSSR, v nichž byl Václav Ježek asistentem trenéra, Umístění klubových mužstev, která Václav Ježek vedl v ligových soutěžích).
Vazba původní plátěná, na hřbetu vazby napsáno hnědým písmem: Milan Macho Václav Ježek Trénoval jsem mistry
Přebalano
Počet stran304
První vydáníano
Podpisne
Stavvýborný, nepoužíváno
Velikost4° Kvart
Hmotnost720 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK1903
KategorieBeletrie -> Životopisy, biografie, memoáry
Sport -> Fotbal
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

přebal

ukázka prologu

Ježek s manželkou Irmou a synem Pavlem

stadion FC den Haag ADO roku 1972 s rozhodčím van Ravensem

budoucí fotbalista a trenér Václav Ježek

obsah

Košík