Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Praktická zapojení polovodičových diod a tyristorů

Holub Přemysl, Zíka Josef

Praktická zapojení polovodičových diod a tyristorů
česká příručka
Typkniha
VydavatelStátní nakladatelství technické literatury, Praha
Rok1971
Jazykčeský
EdicePolovodičová technika - 6. svazek, Řada elektrotechnické literatury
Ilustrátor,grafik,typografHouska Miloslav, Horáková Libuše
AnotaceLektor Ing. Josef Heřman. Přebal a obálku navrhl Miroslav Houska. Grafická úprava a technická redakce Libuše Horáková. === AUTOR: Ing. PŘEMYSL HOLUB je autorem publikací z oboru elektrotechniky (např. Praktická zapojení polovodičových diod a tyristorů (1971)). - Ing. Josef Zíka (*1934) je elektrotechnik autor prací z oboru výkonové elektroniky (např. Tyristory (1966), Praktická zapojení polovodičových diod a tyristorů (1971), Diody a tyristory v průmyslové elektronice (1971), Tyristorové měniče kmitočtu pro regulaci motorů s velkou otáčivou rychlostí (překlad, 1973), Polovodičové součástky (1977), Malá encyklopedie elektrotechniky (polovodičové součástky, 1977), Přínos nových polovodičových součástek pro konstrukci a stavbu měničů (1980), Zotavovací vlastnosti výkonových diod a tyristorů a jejich vliv na vlastnosti měničů (1984), Polovodičové součástky a mikroelektronické struktury (1989)). === POPIS DÍLA: V publikaci jsou uvedena typická zapojení polovodičových diod a tyristorů, používaná k nejrůznějším účelům. Jsou zde popsány nejrůznější usměrňovače, nabíječky, spínače střídavého i stejnosměrného proudu s tyristory, dále pak časové relé, zařízení pro automatické dobíjení akumulátorů, zařízení pro regulaci jednofázových spotřebičů včetně obvodů vhodných zejména pro použití v motorismu. Kniha je určena zejména údržbářům, technikům a zlepšovatelům. Velmi dobře bude sloužit širokému okruhu čtenářů-amatérů zajímajících se o využití diod a tyristorů v nejrůznějších aplikacích. - Kniha obsahuje 144 černobílých obrázků a 11 tabulek, hlavní kapitoly Úvod, Usměrňovací obvody, Stabilizace výstupního napětí usměrňovačů, Příklady použití usměrňovacích obvodů, Použití diod v ochranných obvodech, Spínání výkonu, řízení výkonu tyristory a triaky, Tyristory a triaky v osvětlovací technice, Regulace rychlosti otáčení, Regulace teploty, Elektrotechnika v motorismu (Nabíječky akumulátorů, Elektrické zapalování, Spořič baterie vozidla, Poplašné zařízení proti odcizení automobilu, Řízení rychlosti pohybu stírače), Podmínky pro úspěšnou práci polovodičových součástek, Uvádění obvodů do provozu a odstraňování poruch, Přehled parametrů vyráběných nevýkonových polovodičových součástek, Literatura.
Vazba původní brožovaná, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno černým písmem: PRAKTICKÁ ZAPOJENÍ POLOVODIČOVÝCH DIOD A TYRISTORŮ, na obálce napsáno černým písmem: POLOVODIČOVÁ TECHNIKA
Přebalano
Počet stran164
První vydáníano
Podpisne
Stavvýborný, nepoužíváno
Velikost8° Oktáv
Hmotnost180 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK1890
KategorieDoprava -> Auto-moto
Technika a řemesla -> Elektrotechnika
Technika a řemesla -> Řemesla
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

přebal

obsah str. 1

obsah str. 2

ukázka textu a obrázků

ukázka textu a obrázku

Košík