Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Malá dynama a elektromotórky

Rochovanský Oldřich, Hajdaj Nikolaj C.

Malá dynama a elektromotórky
pro stejnosměrný i střídavý proud
Typkniha
VydavatelPráce, vydavatelství a nakladatelství ROH, Praha
Rok1955
Jazykčeský
EdiceKnižnice Svazu zaměstnanců v energetice
Ilustrátor,grafik,typografBryndová Marie
AnotaceNáklad 6300 výtisků. Obálku navrhla Marie Bryndová. === AUTOŘI: OLDŘICH ROCHOVANSKÝ je autor publikací o elektrotechnice (např. Elektrotechnika 1 (učebný text pre odbornú nauku elektrotechnickú, 1934), Elektrotechnika (I. díl, Základy elektrotechniky silno- i slaboproudové, 1935), Malá dynama a elektromotórky pro stejnosměrný i střídavý proud (1955), Elektromotórky a dynama (určeno pro konstruktéry drobných elektrických spotřebičů, 1958), Technologie II (určeno pro 2. roč. - učeb. obor instalatér, 1960)). === POPIS DÍLA: Kniha probírá srozumitelnou a přístupnou formou navrhování, výrobu a provoz malých dynam a lektromotórků, používaných pro pohon malých nástrojů a přístrojů (ručních elektrických vrtaček, ventilátorů a pod.). Hlavně se probírají universální motórky na stejnosměrný i střídavý proud. Část knihy je věnována výpočtům těch nejmenších elektromotórků (k pohonu stíračů aut, dětských elektrických lokomotivek a j.). Publikace je určena pro kostruktéry dětských elektrických hraček. Bude však zajímat i domácí kutily. - Kniha obsahuje 110 černobílých obrázků, hlavní kapitoly Všeobecná část, Elektromagnetické indukce, Kotvy motórků, vinutí kotvy, Vinutí drážkových kotev, Drobné příslušenství motórků a dynam, Vlastní indukce, Zkoušení a brzdění hotových elektromotórků, Výpočet elektrických strojů (Dynamo derivační (26 V, 2 A, 1400 ot/min), Stejnosměrný motor serióvý (110 V, 1 A, 1/10 k, 2800 ot/min), Stejnosměrný motor derivační (110 V, 2 A, 1/10 k, 3200 ot/min), Universální motórek (200 W, 220 V, 5000 ot/min), Elektromotórek dětské lokomotivky (24 V, 0,8 A, f=50, 3600 ot/min)), Rejstřík.
Vazba původní brožovaná blokovaně, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno černým písmem: O. ROCHOVANSKÝ - ING. C. N. HAJDAJ MALÁ DYNAMA A ELEKTROMOTÓRKY
Přebalne
Počet stran124
První vydáníano
Podpisne
Stavvýborný
Velikost8° Oktáv
Hmotnost160 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK1882
KategorieDoprava -> Vlaky a železnice
Technika a řemesla -> Elektrotechnika
Technika a řemesla -> Ostatní
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

obálka

úvod

obsah str. 1, 2

ukázka textu a obrázku

Košík