Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Čtyřicítka - no a co?

Bard Mary

Čtyřicítka - no a co?
americký humorný román
Typkniha
Vydavatelnakladatelství Lucka Bohemia, Velké Přílepy
Rok2009
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografFabianová Viera
AnotaceII. vydání (I. vydání roku 1999). Z anglického originálu Forty odd vydaného nakladatelstvím J. B. Lippincott Company v Londýně roku 1952 přeložila Eva Marxová. Obálku navrhla Viera Fabianová. === AUTORKA: Mary Bard (*1904-1970) byla americká spisovatelka (např. Slasti a strasti života s doktorem (1999), Čtyřicítka - no a co? (1999), Nejlepší přítelkyně v létě (2000), Nejlepší přítelkyně (2000), Buď sama sebou (2000), Nejlepší přítelkyně ve škole (2001)). Byla nejstarší z pěti dětí důlního inženýra Darsieho Campella Barda (*1878-1920) a jeho ženy Elsie Thalimer (rozené Sandersonové, *1878-1957). Rodiče měli holandské a irské předky. Její mladší sestrou byla další úspěšná spisovatelka, Betty MacDonaldová (*1907-1958). Rodina se díky otcově profesi často stěhovala, Mary často střídala nejprve školy a později povolání. V roce 1934 se vdala za patologa Clyda R. Jensena. Psala převážně humorné a dívčí romány, někdy s autobiografickými rysy, které vyšly ve vícero jazycích, včetně češtiny. === POPIS DÍLA: Úsměvně laděné vyprávění sestry známé americké autorky Betty MacDonaldové je věnováno problémům života ženy po čtyřicítce. Lehkým, sebeironizujícím stylem vypráví o tomto období svého života, kdy se starala o tři dcerky, vedla skautský oddíl a snažila se vytvářet útulné zázemí věčně zaměstnanému manželovi. Sebelítost a obavy ze stárnutí se nemohly nadlouho uhnízdit v životě ženy, která je od rána do večera v jednom kole, má spoustu přátel, jejichž osudy upřímně sdílí, a je si jistá láskou svého muže.
Vazba původní brožovaná šitá nitěmi, ilustrovaná, na povchu obálky laminovaný potah, na hřbetu vazby napsáno bílým a žlutým písmem: LUCKA BOHEMIA MARY BARDOVÁ ČTYŘICÍTKA - NO A CO?
Přebalne
Počet stran224
První vydáníano
Podpisne
Stavnová
Velikost8° Oktáv
Hmotnost280 gramů
ISBN / ISSN978-80-904302-1-1
Objednávkový kódK1775
KategorieBeletrie -> Humor, satira
Beletrie -> Próza světová
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

obálka

ukázka textu

o autorce

obsah

Košík