Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Lov na ponorky

Robinson Patrick

Lov na ponorky
anglický dobrodružný román
Typkniha
Vydavatelnakladatel Euromedia Group, Praha
Rok1999
Jazykčeský
Ediceneuvedeno
Ilustrátor,grafik,typografKintera Vladimír, Čech Zdirad J. K.
AnotaceZ anglického originálu Kilo Class, vydaného nakladatelstvím Century v Londýně roku 1998, přeložil přeložil Leonid Křížek. Ilustrace a kresby na předsádkách Zdirad J. K. Čech (*1949, český malíř, křesťanský umělec, grafik, heraldik, vedle heraldické tvorby se od roku 1976 zaměřuje na grafiku pro duchovní osoby, instituce a církevní řady, autor znaků českých katolických hodnostářů a institucí, kreseb světců s vlastními texty, pro přátele a sběratele vytvořil v letech 1975 až 1986 35 exlibirs). Přebal Vladimír Kintera (*1946, český grafik, ilustrátor, malíř, grafický designér). === AUTOR: Patrick Robinson (*1940) je známý britský novinář a romanopisec, autor thrillerů z námořního prostředí (např. Letadlová loď (1999), Lov na ponorky (1999), HMS Neviditelný (2000), Šamšír SL-2 (technothriller, 2008), Komando duchů (technothriller, 2008), Hunter Killer (saúdskoarabské ropné impérium v ohrožení, 2009), Barracuda 945 (jaderná ponorka útočí na západní pobřeží USA, 2010)). Po prvních odborných publikacích se začal věnovat thrillerům z námořního prostředí, v nichž líčí krizové momenty světové politiky z počátku 21. století, a získal jimi světovou proslulost. Společně s admirálem sirem Sandy Woodwardem napsal knihu One Hundred Days, v níž líčí válku o Falklandy z pohledu velitele britské eskadry. === POPIS DÍLA: Strhující fiktivní román o nevyhlášené ponorkové válce Spojených států proti Číně a Rusku. Čína si objedná v Rusku sedm vojenských ponorek špičkových parametrů. Obě země, jak Čína, která chce výrazně posílit svou mezinárodní prestiž a zároveň ukončit současnou nezávislost Tchaj-wanu, tak chudé Rusko, které nutně potřebuje valuty, mají obrovský zájem o tento výhodný obchod. Celá záležitost se ale nelíbí Spojeným státům, jimž jde o nezávislost Tchaj-wanu a bezpečnost mezinárodních vodních cest, ale především o vlastní mocenské zájmy v jihovýchodní Asii. Začíná lov na ponorky. Podaří se Američanům zastavit Číňany s ruskými ponorkami a ruské vojenské námořnictvo? - Kniha obsahuje černobílé ilustrace na předsádkách, 8 černobílých ilustraci od Zdirada čecha (jedná se o mapy), kapitoly Poděkování, Autorova poznámka, Hlavní postavy, Prolog, Kapitola 1 až 14, Epilog, Doslov.
Vazba původní tvrdá s papírovým potahem, ilustrovaná, na hřbetu vazby napsáno bílým písmem: Patrick Robinson LOV NA PONORKY
Přebalano
Počet stran424
První vydáníne
Podpisne
Stavvelmi dobrý
Velikost8° Oktáv
Hmotnost430 gramů
ISBN / ISSN80-7176-864-2
Objednávkový kódK1766
KategorieBeletrie -> Próza světová
Beletrie -> Thrillery, bestsellery
Dobrodružná literatura -> Dobrodružné, od r. 1948
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

přebal

popis

o autorovi

ukázka ilustrace

ukázka autorova poznámka

Košík