Vítejte v našem moři knih, zkuste si najít svoji perlu mezi knihami. UDĚLÁME PRO VÁS I OPRAVY A NOVÉ VAZBY KNIH, CELÝCH ROČNÍKŮ ČASOPISŮ A NOVIN - napište nám na e-mail.
Antikvariát Perla | Pět neděl v balónu

Verne Jules

Pět neděl v balónu
francouzský dobrodružný vědeckofantastický román
Typkniha
Vydavatelnakladatelství Mladá fronta, Praha
Rok1967
Jazykčeský
EdiceSpisy Julese Verna - 9. svazek
Ilustrátor,grafik,typografRiou Édouard, de Montaut Henri, Blažek Jiří
AnotaceIX. vydání (I. vydání roku 1874 v nakladatelství Spolek pro vydávání laciných knih českých v Praze, originál vyšel roku 1863). Z francouzského původního vydání Cinq semaines en ballon, vydaného nakladatelstvím J. Hetzel Cie v Paříži, přeložil a doslov napsal Dr. Benjamin Jedlička. Původní francouzské ilustrace Édouarda Rioua (*1833-1900, francouzský malíř a ilustrátor) a Henri de Montauta (*1840-1905). Přebal a vazbu navrhl a graficky upravil Jiří Blažek (*1922, český ilustrátor, malíř, grafik, typograf). === AUTOR: Jules Verne (*1828-1905) byl francouzský spisovatel a dramatik, jeden z nejpřekládanějších francouzsky píšících autorů vůbec, přichází na svět 8. února roku 1828 v Nantes jako syn advokáta. V mládí Verne studuje práva v Nantes a poté v Paříži, po studiích pak pracuje na burze.Literární ambice má Jules Verne již od mládí, do světa literatury ho jako tajemníka pařížského Théatre lyrique uvádí sám A. Dumas st. Na počátku své umělecké kariéry se Jules Verne pokouší o tvorbu dramatickou, nemá ale se svými dramaty úspěch - na dráhu romanopisce ho pak přivede velký ohlas jeho cestopisných románů (např. Pět neděl v balóně rok 1863), vydávaných v ediční řadě Podivuhodné cesty u nakladatele Hetzela.Záhy se pak Jules Verne stává světoznámým spisovatelem pro mládež (i když sám si přeje napsat román o vědě pro dospělé), svými, poutavým stylem psanými dobrodružnými romány, v nichž jsou zobrazeny nejrůznější, ve Vernově době (zatím) neexistující, technické vynálezy, se stává zakladatelem nového literárního žánru, tzv. sci-fi, tj. vědecko-fantastické literatury, zároveň jimi neskrývaně sleduje výchovné cíle. Jules Verne věří, že rozvoj moderní techniky povede zároveň k rozvoji lidské společnosti, že přispěje k sociálnímu a morálnímu pokroku lidstva. === POPIS DÍLA: Román o dobrodružné výpravě tří přátel, kteří podnikli výzkumnou cestu balónem nad pevninou tehdy ještě neprobádaného světadílu Afriky. Po mnoha dobrodružných příhodách s africkým obyvatelstvem a po překonání po­větrnostních obtížích šťastně přistáli u Guinských vodopádů na řece Senegalu. Tento román byl prvním autorovým dílem, které mělo úspěch na celém světě. - Kniha obsahuje na frontispisu a titulním listu černobílou ilustraci, 73 černobílých ilustrací v textu a 2 černobílé celostránkové ilustrace od francouzských ilustrátorů Édouarda Rioua a Henri de Montauta, jednu dvoucelostránkovou mapu (Střední Afrika s vyznačením cesty doktora Fergussona) od Jiřího Blažka. Na konci knihy kapitoly Doslov, Poznámky a vysvětlivky.
Vazba původní poloplátěná, ilustrovaná, na hřbetu vazby a přebalu napsáno černým písmem: MF JULES VERNE PĚT NEDĚL V BALÓNĚ
Přebalano
Počet stran224
První vydáníne
Podpisne
Stavvelmi dobrý
Velikost8° Oktáv velký
Hmotnost560 gramů
ISBN / ISSNneuvedeno
Objednávkový kódK1592
KategorieBeletrie -> Sci-fi, fantastika
Děti a mládež -> Beletrie (nad 10 let)
Dobrodružná literatura -> Dobrodružné, od r. 1948
Dobrodružná literatura -> Verne Jules
Upozornit známého na zboží
prodané
Dotaz na zboží

přebal

frontispis a titulní list

ukázka textu a ilustrace

ukázka doslovu

ukázka obsahu

Košík